Nieuwe Coronamaatregelen voor het voetbal

15 oktober 2020 20:30


Zojuist zijn de laatste details van de Coronamaatregelen voor het amateurvoetbal bekend geworden.

Zoals wellicht al bekend zijn de komende vier weken alle voetbalcompetities voor zowel jeugd als senioren stilgelegd. De kleedkamers mogen niet meer gebruikt worden. Er mag geen publiek op het sportpark komen.

De trainingen van de senioren kunnen in aangepaste vorm doorgaan. Dit betekent dat Marcel Verberkt volgende week de trainingen van de heren 1 en heren 2 hervat. De dames en heren 3 kunnen volgende week ook gaan trainen. De betreffende trainers kunnen bij Marcel Verberkt nadere informatie opvragen over de trainingsvormen die nog toegestaan zijn.

De trainingen van alle juniorenteams, dus ook de JO19, kunnen doorgang vinden. Het meest in het oog springende verschil met de senioren is dat bij de junioren ook onderlinge partijtjes zijn toegestaan. Het jeugdbestuur zal in overleg met de jeugdtrainers en leiders bekijken hoe dit het beste ingevuld kan worden. Jeugdspelers van Elsendorp en De Rips mogen samen trainen en ook gebruik maken van elkaars sportpark.

Helaas zijn de laatste weken de coronacijfers sterk gestegen. Alleen gezamenlijk kunnen we het virus onder controle kunnen krijgen en ook VV Elsendorp neemt hierin zijn verantwoordelijkheid door de regels die volgen op de maatregelen in acht te nemen. Gebleken is dat het amateurvoetbal in zijn algemeenheid geen brandhaard is. Bij VV Elsendorp hebben voor zover bij ons bekend geen of nauwelijks besmettingen plaatsgevonden. Wij wensen jullie het allerbeste toe en hopen dat we snel uit deze coronacrises komen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!