Samenvatting Portugal - Frankrijk (2-2)

Vandaag om 7:00  Frankrijk heeft zich als groepshoofd geplaatst voor de achtste finales van het EK. Op een knotsgekke voetbalavond hadden Les Bleus genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen Portugal. Bekijk hier de hoogtepunten van de strijd in Poule F. meer »

EK 2021: de jongste spelers tot dusver

Gisteren om 15:00  De groepsfase nadert zijn einde. Voor het eerst in de geschiedenis van het EK kwam een zeventienjarige binnen de lijnen. Twee zelfs. Toptalent Jude Bellingham werd op 13 juni tegen Kroatië de jongste speler ooit op een EK. Zes dagen later werd zijn record alweer verbroken. Maar wie zijn de vijf jongste spelers die tot dusver speelminuten kregen? meer »

Prijsvraag 4: Herken supporters en verdien De Kortste Weg naar Europa

Gisteren om 12:26  In het boek ‘De kortste weg naar Europa’ blikt schrijver Ernst Bouwes terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal verscheen al een serie voorpublicaties. Deel 24 gaat opnieuw gepaard met een prijsvraag: herken personen op deze foto van de bekerwinnaars van 1963 en win een exemplaar van De Kortste Weg naar Europa. meer »

Berghuis naar Ajax? Deze Feyenoorders gingen hem voor

Gisteren om 12:00  Dinsdagavond kwam de Telegraaf met de primeur dat Steven Berghuis deze zomer weleens bij Ajax zou kunnen gaan tekenen. Een primeur die in Rotterdam voor een stormvloed aan gevoelige reacties zorgde. Berghuis kan de vierde speler worden die de directe overstap van Feyenoord naar Ajax maakt. Maar wie gingen hem voor? meer »

Interview Philip Gililow: ?Ik heb geen tijd meer voor die mensen?

Gisteren om 10:00  Nederlandse jeugdspelers zijn overal in Europa te vinden. Als ze op jonge leeftijd Nederland verlaten, is de bestemming vaak Engeland of Duitsland. Sommigen kiezen voor een uitweg naar Italië of Spanje en een enkeling kiest voor een tussenstop in België. En dan is er Philip Gililow. Zoals zijn achternaam doet vermoeden, een jongen met een Russische achtergrond. Hij voetbalt sinds afgelopen zomer in de jeugd van CSKA Moskou, nadat hij opgroeide in Amstelveen. ELF Voetbal belde hem op. “Ik hoop ooit naar Nederland terug te keren bij een professionele voetbalclub.” meer »

De vijf duurste zomertransfers tot nu toe

22 juni 2021 13:30  Terwijl de eerste clubs alweer bezig zijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen is de strijd om het Europees kampioenschap nog in volle gang. Traditioneel komt de transfermarkt dan ook iets later op gang. Toch hebben al een aantal meldenswaardige transfers plaatsgevonden. Wat waren de tot nog toe vijf duurste transfers van deze zomer? meer »